Sisteme convenționale vs sisteme adresabile


Scris de: , la data de: vineri, 7 februarie, 2020


Vezi mai multe articole despre: Detectie Incendiu


Poate si văzut în mai multe locuri sisteme de detecție incendiu convenționale și sisteme de detecție incendiu adresabile, dar nu știi care este diferența între ele.

Cea mai mare diferență între cele două sisteme este scalabilitatea. Sistemele de detecție incendiu convenționale sunt ideale pentru spațiile mici (noi recomandă, până la 300 – 500 mp2) precum birouri, magazine de vânzare cu amănuntul. Sistemele de detecție incendiu adresabile sunt utilizate la spațiile mai mari precum clădiri sau campusuri.

Sistemele adresabile sunt de obicei mai scumpe decât sistemele convenționale, însă informațiile care le furnizează administratorilor sunt de neprețuit.

Beneficiile sistemelor de detecție adresabile

Pentru clădirile mari, aceste sisteme vor arăta exact locul unde s-a declanșat dispozitivul, sau dacă este o alarmă falsă ce dispozitiv este defect.

Un alt beneficiu este faptul că aceasta necesită mai puțină cablare decât sistemele convenționale. Toate dispozitivele instalate se contectează la o singură buclă care parcurge tot spațiul, și de aceea se pot adăuga cu ușurință noi dispozitive.

Alte avantaje:

  • Dispozitive cu tehnologia diferită în funcție de locația unde este amplasată
  • Panou de alarmare, pentru a arăta exact ce dispozitive au fost declanște.
  • Rețele scalabile care vă permit să adaugați cu ușurință alte zone

Beneficiile sistemelor de detecție contenționale

Un mare beneficiu oferit de sisteme de detecție incendiu convenționale este prețul. Acestea sunt mai accesibile ca preț față de sistemele adresabile. Sistemele de detecție incendiu convenționale pot fi configurate în zone, iar pentru fiecare zonă necesitând un panou de control sau un expandor de zonă. La astfel de sisteme pentru a adăuga noi elemente necesită manoperă mai mare, și au un număr limitat de elemente.